Slide COMMUNICATION

MEDIA PRESENTER & JOURNALIST DIPLOMA

Emisijama, događanjima i programima donosiš sadržaj i jasan potpis, sprovodiš intervjue u djelo i najavljuješ goste. Tvoje vještine ti omogućuju da vladaš cijelim procesom produkcije emitiranja sadržaja. Tvoji klijenti su organizatori događanja, radio i TV postaje, online mediji i produkcijske kuće. Unutar programa UNITEDPOP diplome naučit ćeš pravila izgovora i pisanja kao i upravljanje glasom te izražavanje emocija, tehnike moderiranja i intervjuiranja, osnove video tehnologije te pravila novinarstva i etiku odnosa s javnošću. Sva ova i još mnoga druga znanja spojena su u „Media Presenter & Journalist“ titulu koju ćeš steći. Ukupno znanje iz šest certifikata, koliko ih ima unutar ovog programa obrazovanja, omogućit će ti da imaš široki pogled na cijeli spektar procesa stvaranja i prezentiranja različitih oblika sadržaja za medije i evente.

ZNAČAJKE
OBRAZOVANJA

• Početak semestra: siječanj i listopad
• Trajanje: 2 godine
• Lokacija: Zagreb
• Ukupna nastava: 14 sati tjedno
• Predavanja: 8 sati tjedno
• Praktični i samostalan rad: 6 sati tjedno

NASTAVAK
OBRAZOVANJA

Nakon Media Presenter & Journalist diplome svoje obrazovanje možeš nastaviti na *prediplomski studij u suradnji s University of West London. Treća godina obrazovanja odvija se na tri kampusa u Berlinu, Kölnu i Amsterdamu. Nastava se izvodi vikendima, a preduvjet je završena UNITEDPOP diploma u trajanju od dvije godine. Ovaj način obrazovanja omogućuje ti međunarodne kontakate i poslovne suradnje s drugim studentima i predavačima.
Što ćeš naučiti u dvogodišnjem obrazovanju?
• Novinske forme i njihove specifikacije
• Kreativne tehnike i stilove pisanja
• Marketing i oglašavanje u medijima
• Pripremu teksta i tehnike čitanja za radio
• Govor uz pomoć blesimetra
• Vještine i znanja za stage izvedbu i moderiranje eventa
• Tehnike TV improvizacije, spontanosti i pojavnosti
• Tehnologije snimanja i pravilnu artikulaciju
• Pričanje iz natuknica i kako sastaviti govor
• Medijske zakone, istraživačko novinarstvo i pravila web stranica
• Pripremu sadržaja za društvene mreže i podcaste
• Vještine i pravila naracije

MEDIA PRESENTER & JOURNALIST

Moduli koji ulaze u dvogodišnje obrazovanje
Narrator
Pravilna artikulacija i uhu ugodan glas polazišne su točke ovog modula. Uz tehnologiju snimanja, umijeće čitanje teksta za različite upotrebe i pričanje iz natuknica naučit ćeš pravilno disati, artikulirati i adaptirati razne vrste tekstova u studiju - od vijesti do dokumentarnih ili oglašivačkih sadržaja. Steći ćeš potrebno samopouzdanje pred publikom, ali i naučiti tajne govora tijela te kako njime upravljati.
Copywriter
Od početka vremena pa do danas cijeni se umijeće pisanja. Sav sadržaj koji vidiš ili pretražuješ je kreirao netko u namjeri da ti pruži informaciju ili razonodu, ovisno o tome što pretražuješ. U ovom modulu ćeš naučiti pisati objave za javnost, tekstove za različite medijske forme, oglašivačke i PR tekstove te kako svoj tekst prodati medijima. Stečene vještine poput storytellinga i istraživačkog rada, uz klasičan novinarski pristup, pomoći će ti da razviješ vlastiti stil pisanja.
Studio Narrator
Tvoji alati su glas i mikrofon! U ovom modulu savladat ćeš rad s mikrofonima u profesionalnom studiju. Koristeći svoj glas i njegove mogućnosti, naučit ćeš se izražavati na različite načine te ćeš steći iskustvo radeći u studiju, sinkronizacijama i audio produkcijama.
Print & Online Editor
Novinarski i urednički posao u cijelosti uključuje proces istraživanja, pronalaska teme, pripreme i obrade tekstova i materijala, uz obaveznu nepristranost i istinitost informacija. U ovom ćeš modulu savladati proces istraživanja, intervjuiranja i obrađivanja teksta u potpunosti. Vježbom ćeš steći osjećaj za kreiranje naslova i samouvjerenost kod biranja tema za digitalne medije. Naučit ćeš osnove obrađivanja fotografija i web dizajna.
Presenter
Kroz ovaj certifikat steći ćeš vještine i znanja potrebne za stvaranje tekstova za radio i televizijske formate te ćeš naučiti prezentirati sadržaj na zabavan, jednostavan i publici zanimljiv način. Ovladat ćeš vještinama koje će ti omogućiti da kroz govor tijela i gestikulacije spontano i pravilno reagiraš na neočekivane situacije.
Publisher
Bilo da se radi o klasičnim ili online medijima, live prijenosu ili novim multimedijalnim platformama, set vještina za pripremu sadržaja mijenja se i unapređuje zbog zahtjeva tržišta. U ovom ćeš modulu steći potrebne vještine za pripremu sadržaja te ćeš naučiti prilagoditi svoj storytelling formatima kao što su društveni mediji i razne medijske platforme. Upoznat ćeš proces produkcije sadržaja i kako ga dovesti od koncepcije do emitiranja.

PROCEDURA UPISA

Klikom na polje "Upiši se odmah" otvoriti će se kontakt forma. Ostavi nam svoje podatke kako bi te mogli kontaktirati za upise.

IZABERI DRUGE OPCIJE OBRAZOVANJA

without
http://up-adriatic.com/wp-content/themes/hazel-6/
http://up-adriatic.com/
#000000
style1
paged
Objava se učitava...
/mnt/web012/b2/43/511159343/htdocs/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off