Uspjeh studenta foto odjela; Bruno Fantulin

16 veljače, 2021

unitedpop

Novosti

0

Britansko Kraljevsko fotografsko društvo objavilo je pobjednike u prestižnom fotografskom natječaju “Znanstveni fotograf godine” za 2020. godinu. U samom finalu i na izložbi se našla fotografija Mliječne staze iznad izvora Cetine koju je snimio naš polaznik Bruno Fantulin.

Ovaj zavidan uspjeh i izuzetnu fotografiju prenijeli su i mnogi prestižni mediji poput Daily maila koji uz fotografiju nazvanu „Skriveni biser Hrvatske“ piše:

  • Na fotografiji je prekrasan prizor noćnog neba u ovoj europskoj zemlji. Vide se tamošnja crkva Uzašašća Gospodnjeg izgrađena 1940. u selu Cetina uz sami izvor. Radi se o izvoru rijeke Cetine, a pozadinom dominira zapanjujući pogled na Mliječnu stazu. Iako je naša galaksija spiralnog oblika, vidimo je “ravno” zbog položaja Zemlje unutar nje”.

U svojoj mladoj karijeri Bruno je već postigao velika ostvarenja, a mi mu želimo još mnogo nagrada i priznanja njegovog rada i talenta. Nakon ovakvog uspjeha skromno ističe kako je zadovoljan ostvarenim uspjehom i sretan što može promovirati Hrvatsku u svijetu.

Prvi put sam se prijavio za znanstvenog fotografa godine, a više sam nego zadovoljan konačnim rezultatom. Fotografija mi je uvrštena u uži izbor od 80 fotografija, a stiglo je preko 1.200 prijava. Hrvatska stvarno ima nevjerojatne ljepote i prirodu koje moramo očuvati. Uz sve ostalo, sve je više svjetlosnog zagađenja, a ono onemogućava ovakve prizore i fotografi moraju tražiti vrlo nepristupačna mjesta da bi svjedočili ovakvim kadrovima na nebu. Naravno, svjetlosno zagađenje itekako utječe na životinjski svijet, a trend je u svijetu reducirati noćnu rasvjetu. Nadam se da će taj trend stići i do nas – kazao je Bruno.

Pročitaj više o natjecanju “Znanstveni fotograf godine” i prijavljenim radovima na poveznici:

Post by unitedpop

Comments are closed.